A járdalap és a zöldfelület kijelölése, aránya a kertben

A járdalap és a zöldfelület kijelölése, aránya a kertben

A kerttervezés során egy előre végiggondolt koncepciót szeretnénk megvalósítani, ebbe a koncepcióba kell illeszkednie a járdalap stílusának és vele a fedett terület arányának is.

Tartsa szem előtt a harmonikus és kiegyensúlyozott térkialakítást, a növényzet és a burkolat arányát, és arról se feledkezzen meg, hogy a járdalap anyaga és színe harmonizál-e a házzal és tágabb környezetével.

Harmonikus környezetet szeretne kialakítani kertjébe?

Olvassa el cikkünket a  járdalap elhelyezéséről:


Járdalap segítségével kialakíthat egy igényeire szabott megjelenést

A manapság megvásárolható  járdalap és térkő a sokszínűségének és variálhatóságának köszönhetően egyedi igények szerint használható.

Mintázatban, színben és anyaghasználatban fontos az összhang megteremtése a kert adottságaival, a növények fajtáival, megjelenésével, térigényével.

Vegye figyelembe a növényzet változásait. Gondoljon rá, hogy az évek múlásával se akadályozza a járdalap a növekedésüket. Ennek megfelelően tervezze a térkövezést, és inkább kerülje a felesleges burkolatfelületeket.

Többször is gondolja át a járdalap és a zöld területek arányát

A zöld területek és a járdalap segítségével kijelölt útvonalak, térkővel ellátott területek közötti összhang részben függ a szépérzéktől, a kert stílusától, de nagymértékben függ a funkciótól. Ez leginkább a közlekedő útvonalak és a pihenőhelyek esetében érvényesül.

A járdák, kerti utak, teraszok és pihenők kijelölése során legyen figyelemmel a terület fekvésére, a domborzati viszonyokra, a járdalap által kijelölt utak funkciójára.

Gondolja át az igényeit, azt, hogy mit milyen gyakorisággal használ majd, használja-e majd egyáltalán.

Ha Ön szereti a háziállatokat, és kutyát is tart a kertben, akkor a kutyus által gyakran használt útvonalat is érdemes számításba venni a tervezés során.

Ahol gyakran jár, mindenképpen javasolt járdalap elhelyezése

Praktikus és nagyon könnyűvé teszi a kert ápolását, ha a járdalap süllyesztve kerül elhelyezésre. Így rá tudja tolni a fűnyírót is, és ha jól helyezte el, akkor nem kell szegélyvágót használnia.

A térkövezés a kertekben igen népszerű és dekoratív megoldás

Hogy hová és milyet? Két fontos kérdés.

Ha Ön is szeretne dekoratív környezetet kialakítani járdalap vagy viacolor felhasználásával, akkor oldalunkon további hasznos tanácsokat talál.

Vélemény, hozzászólás?