You are currently viewing Melyik járdalap fogyott legjobban 2014. I. félévben?

Melyik járdalap fogyott legjobban 2014. I. félévben?

Melyik volt a legkelendőbb járdalap 2014. I. félévben?

A járdalap választás előtt állóknak örömhír lehet, hogy a 2014. első féléves eladási statisztikák alapján meghatároztuk melyik termék volt vásárlóink kedvence a járdalapok közül. Íme a legfrissebb ranglista:


1. Több méretű, kombinálható járdalapok színezett szemcsés felülettel

Több méretű járdalap homok színben

A színezett szemcsék miatt a járdalapok felülete ugyanolyan jellegű, mint a térköveké, viszont a járdalap felülete sokkal nagyobb, ezért erőteljesebben jelennek meg a színek. A kombinálható méretek még látványosabbá teszik ezt az összeállítást, még akkor is ha egyforma színűek a különböző méretű járdalapok. Természetesen a méretek külön-külön is kaphatóak, de mindenképp említésre méltó, hogy a vegyes méretre leadott megrendelések száma idén lett a legmagasabb bármely korábbi év statisztikájához képest. Ebből a típusból a különböző színűek összesen 16.5%-át adták az első féléves forgalomnak.

2. Több méretű, kombinálható járdalapok gyöngykavicsos és fehér mészköves felülettel

Gyöngykavicsos járdalap 40 x 40

A 40 x 40 cm-es és a 40 x 20 cm-es méretű járdalapok gyöngykavicsos és mészköves felülettel már az 1980-as években megjelentek a köztereken, mégis azt lehet mondani, hogy ez a típus nem ódivatú, hanem múltat idéző eleganciával rendelkezik. Tény, hogy napjainkban reneszánszát éli, a különböző méretek statisztikáit összeadva a járdalap jellegű termékek teljes forgalmának 15%-át tették ki az első félévben a gyöngykavicsos és fehér mészköves felületűek. 

3. Kör tipegők

Kiharapott kör kavicsos

A lépésköznyi távolságra helyezett kör alakú járdalapok örökzöld slágerek a térburkolatok között. Idén is egész hasonló mennyiség fogyott belőlük, mint a tavalyi és a tavalyelőtti évben, csak a méretek közötti eloszlás változott: az 50 cm-es átmérőjűt idén kevesebben választották, helyette többen kérték a 40 cm-es, és a 60 cm átmérőjű, egymásba csúsztatható „kiharapott” köröket. Kevés kivételtől eltekintve ezek is gyöngykavicsos és fehér mészköves felülettel készültek. Az első félévben eladott járdalapok 14%-a volt kör tipegő.

4. Ipari célú szürke beton járdalapok

Szürke Járdalap 40 x 40

A beton járdalapokat sokan nemcsak a szépségük miatt vásárolják, hanem azért, mert könnyen és gyorsan lerakhatók bármilyen célra, akár házi kivitelezésben is. Idén is szép számmal vitték fatárolók, borospincék és teraszburkolat céljára. Meglepő módon idén nagy felületű kocsibeállók burkolására is elég sokan választották ezt a típust. Az ipari célú szürke beton járdalapok az első félév járdalap eladásainak 12.5%-át tették ki.

A cikkben említett járdalapokról bővebb információt itt talál: Járdalap-árak.

Vélemény, hozzászólás?