Melyik térköves mestert nem érdemes alkalmazni?

Miről lehet felismerni az alkalmatlan térköves mestert?

A térköves munkákra is igaz, hogy néha a legolcsóbb szakember kerül a legtöbbe. Persze utólag könnyű okosnak lenni, de ne zárjuk ki annak lehetőségét sem, hogy talán sikerülhet előre megítélni, melyik térburkoló mestert nem érdemes megbízni a térkő lerakásával.


Tíz arra utaló jel, hogy nem a megfelelő térköves mesterrel állunk szemben

1. Nem áll jót a munkájáért. Ha a saját szakterületén nem tudja műszakilag meghatározni, hogy pontosan mit takar a jól teljesítés fogalma, akkor csak a kibúvókról fog beszélni, amelyek miatt nem tud garanciát vállalni. Megj.: a térkővel burkolt útalapnak rendeltetésszerű használat mellett öt évig megfelelően be kell töltenie a szerepét.

2. Nincsenek konkrét, ellenőrizhető referencia munkái.

3. A megbeszélt találkozókról többnyire elkésik, vagy egyáltalán nem jelenik meg.

4. Az igényekre nem ötletekkel és megoldásokkal válaszol, hanem az „ezt nem lehet megoldani” mondatot ismételgeti. A jó térköves szakember javaslatot tesz és nem titkolja, hogy a megoldási javaslatoknak költség vonzata is van, viszont ezt gyorsan ki is tudja kalkulálni, és segít döntést hozni, hogy megéri-e ezt választani.

5. A felmért terület nagyságára mindig egymástól eltérő eredmények jönnek ki neki, 5%-nál többet téved.

6. Az ajánlat adás gondot okoz neki, nem tud pontos leírást adni az elvégzendő feladatokról.

7. Az árajánlat elnagyolt, nem ad lehetőséget arra, hogy más árajánlatokkal összevessük.

8. A megállapodott ütemtervtől gyakran eltér, vagy a munka elkezdését újra és újra elhalasztja.

9. A felszerelései, munkaeszközei leromlott állapotban vannak, vagy egyáltalán nincs neki.

10. A térkő lerakása a kész alapra lassabban halad, mint 40-50 m2 / műszak, két emberrel számolva.

Az elkövetett hibák ára

A legrosszabb eset az, amikor a rendben kifizetett térkövezés után az első tél átrendezi a burkolatot, tavaszra a térkövezett felület süllyed, a kocsibeálló kivályúsodik a közlekedés nyomvonalán, ám a mestert hiába hívjuk, nem veszi fel a telefont. Ilyenkor először is kell találnunk egy olyan térköves szakembert, aki hajlandó egyáltalán foglalkozni más elrontott munkájával. Ha egyáltalán találunk ilyet, akkor is számolnunk kell azzal, hogy majdnem az egész munkát elölről kell kezdeni, csak még a visszabontás díját is meg fogjuk fizetni. A helyzetet bonyolítja az is, hogy a visszaszedett térkő sok helyet foglal, így az útalap anyagainak a mozgatása és tárolása sokkal nehezebb. Hallottunk olyan esetet, amikor a térkő burkolat helyreállítása az eredeti díj duplájába került.

Szívesen ajánlunk olyan szakembert, akiről remek visszajelzéseink vannak és az általunk gyártott és forgalmazott térkövek lerakására garanciát is vállal!

Ha még térkő választás előtt áll, itt válogathat: Térkő-árak.

Vélemény, hozzászólás?