You are currently viewing Trendi bútorok, járdalapok és kerti kiegészítők a teraszra

Trendi bútorok, járdalapok és kerti kiegészítők a teraszra

– A teraszt is töltsük meg stílusos bútorokkal, járdalapokkal és kerti kiegészítőkkel! –

A legújabb kerti bútor kínálatot nézve az derül ki, hogy a kültéri bútorok egyre inkább hasonlítanak a beltéri társaikra. Valóban, miért kéne lemondanunk a beltérben megszokott stílusról és kényelemről? Ez igaz a balkonládáktól kezdve minden további kerti kiegészítőre. A járdalapok esetében azért még mindig inkább a praktikum a meghatározó, hogy miért az a folytatásban kiderül:


1. Trendi és praktikus járdalapok

– A lecsepegő zsír, bor és gyümölcslé foltokat hagyhat a járdalapokon, ezért a mázas felületű járólapok, és a gyöngykavicsos felületű betonlapok a legalkalmasabbak a teraszra, amennyiben enni is szoktunk ezen a helyen. Fagyállóság, tartósság, és vízállóság szempontjából még mindig a gyöngykavicsos járdalapok a legpraktikusabbak, még ha nem is ez a legmodernebb stílus. Viszont ugyanilyen tartós, fagyálló és vízálló az összes színezett finomszemcsés felületű járdalap, és még a zsírfolt sem látszik rajta, ha sötétebb árnyalatot választunk, pl. antracit, sötétszürke, sötétbarna, bordó vagy középbarna színt.

– A rusztikus felületű természetes burkoló lapok jól néznek ki, de nem túl szerencsések olyan helyen, ahol asztalt és széket használunk, mert az egyenetlen felületen ezek billegni fognak. A durván antikolt, hiányzó sarkú járdalapoknál ugyanez a probléma áll fenn, mivel a szék és asztal lábak előbb-utóbb be fognak bukni a járdalapok hiányzó sarkainak helyére.

– A járdalapokból az aktuális trend még mindig a terméskövek, vagy gránitlapok színeihez közelálló színvilágú, nagy méretű (40 x 40 cm-es, vagy ennél nagyobb), vagy több méretből kombinálható (40 x 40 cm, 40 x 20 cm, 60 x 40 cm méretű), finomszemcsés felülettel gyártott típus.

2. Stílusos bútorok és kerti kiegészítők

– A terméskő hatású járdalapokkal burkolt teraszhoz stílusban nagyon közel áll a régies kinézetű, antikolt festéssel készült pad, akár ugyanilyen asztallal együtt. Kisméretű párnákkal ugyanolyan kényelmessé tehető, mint a nappaliban a sarok ülőgarnitúra. Kapható pl. a Butlers áruházban.

– Rattan és műrattan fotelokból már olyanok vannak az áruházakban, hogy ember nem mondja meg, hogy ez véletlen nem a nappaliban volt-e még az előbb. Csak annyi a különbség, hogy az alapanyaguk időjárásálló, télen be sem kell vinni a teraszról, elég betolni az asztal alá, és letakarni valamivel. Vásárlás után a lábára ragasszunk egy textil korongot, hogy ne karcolja a járdalapok felületét. Kapható pl. a JYSK-ben.

– Főleg az erkélyen, de a teraszon is praktikus, ha a fotelokból és asztalokból a légiesen vékony acélvázas, könnyített változatot keressük. A JYSK-ben kapható most ebből garnitúra négy fotellel, és két asztallal, amelyek közül a kisebb beletolható a nagyobbikba, így használaton kívül semmi helyet nem foglal. Ki lehet egészíteni egy könnyen hordozható kültéri bambusz tálcaasztallal, amire leginkább magazinokat, vagy maximum egy tálcát szoktak tenni, de a kényelmesek lábtartónak is használhatják a rattan fotelok mellé. Kora tavasszal és késő ősszel ezt a kollekciót ki kell egészítsük színben hozzáillő polár takarókkal.

– A legstílusosabbak az egész teraszt egy kiválasztott színnel és vonalvezetéssel rendezhetik be. Pl. ívelt, lágy vonalvezetésű fehér bútorok mellé ugyanilyen balkonládákat vásárolhatunk, járdalapokból egészen világos homokszínűt választhatunk, és még a növények közül is összeállíthatunk egy kollekciót fehér virágú évelőkből.

– A legkényelmesebbek viszont fittyet hányva a stílusra, rá fognak repülni a lábtartós karosszékre, az öt fokozatban állítható támlájú székre, és az e kettőt ötvöző tengerparti napozó székre, vagy az extra rattan kanapéra óriás párnákkal. Ehhez mindenképp érdemes a tüll baldachint is felszerelni, amely valamennyire véd a rovaroktól is, de sokkal inkább látványelem, amitől az összes szomszéd sárgaságot fog kapni.

A stílusos bútorokhoz ne felejtsük el a trendi járdalapok méreteit és árait is megtekinteni, itt: Járdalap árak.

Vélemény, hozzászólás?