Tavaszi megújulás térkővel

– Tavasszal hogyan tegyük természet közelivé az ingatlant és a térkövezett teraszt? –

A felpezsdülő ingatlanpiacnak és a megújult szocpolnak köszönhetően sokaknak ingatlan vásárlással, vagy új ház építésével kezdődik a tavasz. Emellett persze az összes többi ingatlan tulajdonosnak is van igénye a tavaszi megújulásra, és a természet közelségére így a tél vége felé. Hogyan csempésszünk be minél több természetet a meglévő vagy az új házunkba, és a térkövezett udvarunkba? Válaszok a folytatásban:


1. Tavaszi megújulás ingatlan vásárlással és ház építéssel

– Nemcsak a tavaszi megújulás jegyében, valószínűleg inkább attól teljesen függetlenül, de idén sokan fogják a nemrég vásárolt ingatlan rendbetételével, felújításával köszönteni a tavaszt. A vásárlásnál a leggyakoribb szempont az olcsóság mellett az, hogy elférjen benne a család, és valahol a legutolsók között az, hogy mennyire fogja meg a leendő tulajdonost a stílusa és hangulata. Szerencsére a vásárlás után megmaradt pénzből utólag is hozzá lehet adni a házhoz a stílust és a hangulatot. A válaszfalak lebontásával és áthelyezésével teljesen új értelmet kaphat minden helyiség, a bútorok cseréje mellett a kilincsek és villanykapcsolók megválasztásával is új stílust adhatunk a háznak. Az átalakítás részeként törekedjünk arra, hogy a nappali és a terasz legyen egybenyitható, és a teraszon lerakott térkő minél jobban hasonlítson a szoba padlóburkolatára, sőt a bútorok hangulata is a lehető legközelebb legyen a két térben, mintha összetartozna a két helyiség. Így a természetet télen is karnyújtásnyi közelségbe hozhatjuk, tavasztól pedig a nappaliból kilépve egyből a kertben folytathatjuk a napi tevékenységeinket.

– Praktikus okokból új ház építését is sokan időzítik tavaszra. Az építési telek kiválasztásánál egyre többször az a fő szempont, hogy eleve sok növény legyen rajta, rendelkezzen egy buja kerttel, régi fákkal és bokrokkal. Ilyen esetben ügyes tervező segítségével az új házat hozzá kell komponálni a meglévő növényzethez, és a lehető legkevesebb rombolással kivitelezni a terveket. Több szempontból is érdemes lehet könnyűszerkezetes családi ház építésében gondolkodni, ugyanis az építkezés során kisebb az anyagok helyigénye, így kevesebb növényt kell kivágni, és az sem hátrány, hogy az első kapavágástól számítva 2 – 3 hónap múlva beköltözhető lesz a ház. Ha már amúgy is a kert körül forog a tulajdonos gondolatvilága, akkor javasolt úgy tervezni a házat, hogy a nappali és az étkező ablakaiból folyamatosan lehessen csodálni a kert legszebb részeit, és legyen egy kertre néző teraszunk is, amelynek térkő burkolata harmóniában van a környező természettel.

2. Tavaszi hangulat a lakberendezésben és a kertben

– Az utóbbi időben a 21. századi nyomdaipari technológia találkozott a tervezők természet felé fordulásával, így sikerült a négy fal közé behozni a naturalitást a bútorszövetek, függönyök és tapéták színeivel és mintáival. A textíliák fantázianeve is ‘virágoskert’, ‘az erdő mélye’, ‘ásványok’, stb. Hihetetlenül kellemes hangulata van például annak a nappali szobának, ahol minden elképzelhető felület fa mintázatú, a padlóburkolattól kezdve, a tapétán és függönyön át, a bútorszövetekig és a párnahuzatokig.

– A térkövezett kerti utak, járdák és kocsibeállók esetén is egyre inkább a természetközeliségre van igény színben és megjelenésben egyaránt. A föld színéhez és a természetben előforduló kövek és sziklák színvilágához igazodva a legtöbb vásárló barna árnyalatos térkövet választ, többnyire élletörésekkel rusztikussá tett kivitelben. Gyakori, hogy a barna különböző árnyalataival színezett térköveket vegyesen rakják le szabályosan ismétlődő minta szerint, sőt még természetesebb a látvány, ha véletlenszerűen keverve helyezkednek el a különböző színű térkövek egymáshoz képest. Az egyetlen barnától különböző színárnyalat, amely mégis természetközelinek mondható, az égetett agyag színe, a terrakotta. Ebből a színárnyalatból készülnek a bontott tégla színű, téglahatású térkövek, valamint a barnát és a terrakottát vegyesen tartalmazó színátmenetes térkő, mediterrán fantázianévvel. Akár felújítunk, akár újat építünk, törekedjünk a természetközeliségre, ezzel értékesebbé és élhetőbbé tesszük az ingatlant magunk és mások számára!

A tavaszi térkő kínálatot és a friss árakat itt tekintheti meg: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?