You are currently viewing Térkövek a Feng shui-s kertben

Térkövek a Feng shui-s kertben

– Milyen növényekkel és térkövekkel építsünk Feng shui-s kertet? –

A kertes ház tulajdonosok tudják, hogy egy ház sosincs teljesen kész, és ugyanez igaz a kertre is. Ha netán úgy nézne ki, hogy épp nincs vele feladat, akkor átalakítjuk. Például a Feng shui szabályait alkalmazhatjuk a saját kertünkre, így lényegében teljesen át lehet tervezni és rendezni a területet, hogy ne unatkozzunk. A Feng shui által persze harmonikusabb, életenergiában gazdagabb, és spirituálisabb is lesz a kert. A növények és térkövek színeit, formáit és helyzetét le lehet vezetni a Feng shui szabályaiból, a következők szerint:


A növények és a térkő burkolatok színei, formái és tájolása:

– A keleti filozófiához igazodva, érvényesítenünk kell a jin és jang egyensúlyát. A nőies, lágy és törékeny formák képviselik a jin oldalt, a férfias erőt sugárzó növények és térkövek pedig a jang oldalt. Ha már itt tartunk, a növények és a térkövek mennyiségét is próbáljuk meg páros számra kihozni, ugyanis a kettes szám szimbolizálja a szerelmet, a virágzást.

– A legfontosabb része a kerti Feng shui-nak az elemek megjelenése, és tájolása a megfelelő égtájak irányába. Kezdjük mindját a „Tűz” elemmel, amely segítségével népszerűségünket növelhetjük, és közben távol tarthatjuk a rosszindulatú pletykákat. A „Tűz” elemet a kert déli részére telepített láng színű növényekkel, és a vörös / vörös-sárga / vörös-terrakotta színű térkövekkel állíthatjuk szolgálatunkba.

– A „Föld” elem szimbólumait délnyugati vagy északkeleti irányba kell elhelyeznünk, így fogják elősegíteni a házasság, a szerelem, és a tudás területét. A sárga színű virágok, és a terrakotta színű cserepek sárgás-vöröses térkövön önmagukban is jól mutatnak, ráadásul még a „Föld” elemmel járó előnyöket is élvezhetjük a segítségükkel.

– A „Fa” elem helye a kert keleti része. Ha jól helyezzük el, akkor nyugodt családi körülményekre, és egészséges, hosszú életre számíthatunk. Ehhez bármilyen zöld növény megteszi a keleti oldalon, viszont térkőből csak a zöld színűek jönnek szóba.

– A „Fém” elemnek a nyugati, észak-nyugati oldalon van a helye. A spiritualitást, az utazást, a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat tudjuk erősíteni vele. A fehér virágú növények és cserjék fogják erősíteni ezt az elemet, valamint a világos színárnyalatú térkövek és járdalapok, például homok színben.

– Az egyik fő elem a „Víz”, amelynek északra kell kerülnie. A kék virágzatú növények, és a folyóra emlékeztető kanyargós, térkövezett utak fogják elősegíteni a hatását, amely bölcsesség és hosszú élet. A kerti tó mágikus hatalmát úgy használhatjuk ki legjobban, ha kilenc aranyhalat telepítünk bele, ebből nyolc aranyszínű fogja biztosítani a gazdagságot, és egy fekete a védelmet. A kerti tó mellé azért rakjunk enyhén ívelt oldalú térkövet, mert így praktikus.

A Feng shui-s átalakítás megkezdése előtt feltétlen tájékozódjon aktuális térkő árainkról itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?