Karácsonyi dekoráció ötletek a térkövezett udvarra

– Készítsünk kreatív karácsonyi dekorációkat a térkövezett kertbe! –

A karácsonyi hangulatot ilyenkor nemcsak a lakásban, hanem kint, a térkövezett udvaron is igényli a szervezetünk. Rendhagyó, kreatív ötletek birtokában, csináld magad módszerekkel elérhetjük, hogy a vendégeink már a kertben érezzék a szenteste közeledtét. Nézzük sorra az ötleteket a folytatásban:


Milyen karácsonyi dekorációkat készíthetünk el saját kezűleg a térkövezett kertben?

– Alapvetően a karácsony szimbóluma maga a karácsonyfa. Miért ne tehetnénk ki egyet a térkövezett kertbe, valahol a bejárati ajtó közelében, néhány dísszel és izzóval felturbózva. Emellett a kertben található fenyőfák sem úszhatják meg ilyenkor néhány karácsonyi izzósor nélkül. Ha esetleg a térkő mellett tujasor is van a kertben, akkor ennek az oldalában alakítsunk ki hóember figurákat izzókból úgy, hogy lentről felfelé egyre kisebb körök kerüljenek egymás tetejére.

– Ha vendégeket várunk, a térkövezett lépcsők szélére mindenképp helyezzünk el kis üvegpoharakba zárt teamécsest, színes bogyós faágakkal fokozva a hangulatot.

– Arra az esetre, ha nem esik a hó, a térkővel burkolt terasz korlátjára helyezzünk ki olyan koszorúkat, amelyeket leszórtunk némi műhó spray-vel.

– A térköves kocsibeálló mellé kihelyezhetünk hangulatos karácsonyi lámpásokat, amelyek alá tehetünk akár fenyőágból font koszorút is. Ezek áramellátását persze biztosítani kell kültéri, időjárásálló áramforrással és hosszabbítóval.

– Maradék bútorlapokat, padlókat felhasználhatunk arra, hogy ezekből kivágunk nagyobb méretű karácsonyfa alakokat, és ezeket is megszórjuk műhó spray-vel, majd leássuk őket a térkövezett kerti út mellé.

– A teraszok balkonládáiba, vagy a korlátra akasszunk ki koszorú formájúra elkészített madáreledelt, amely állhat például átlátszó faggyúba gyúrt színes bogyókból, néhány narancs szelettel feldobva, a látvány kedvéért.

– A terasz térkő burkolatán állítsunk fel különböző hosszúságú farönköket, amelyek tetejére szintén helyezhetünk teamécsest, oldalukon pedig lefuthatnak ezüst vagy arany karácsonyi boák.

– A kidobásra váró befőttes üvegeket mindenképp mázoljuk tele hópihe formákkal, és ha van még teamécses, akkor dobjunk már egyet ezekbe az üvegekbe is. Azután kitehetjük őket bármelyik térkövezett burkolat mellé dísznek, vagy irány mutatásként.

– A bejárati ajtóra idén szerkesszünk teljes mértékben rendhagyó ajtódíszt, például mézeskalács figurát, amely fánkot ábrázol, vagy kolbászt, vagy hurkát.

Ahol még nem térkövezett az udvar, ott idén a fűbe kell elhelyezni a karácsonyi dekorációkat, de ha eljön a szenteste, a karácsonyfa alatt az új laptop-pal már a legfrisebb térkő árlistánkat kell böngészni, itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?