2017 tavaszi színtrendek a térköveken

– Milyen színeket követ a divatvilág és a térkő szakma 2017 tavaszán? –

A New york-i divathét tervezői meghatározták a 2017-es tavasz divatszíneit. A kifutókon bemutatott kollekciók színeit nemcsak az öltözködésünkben fogjuk viszontlátni, hamarosan a tapétákon, lakástextileken, és lakberendezési tárgyakon is visszaköszönnek. Nyilvánvaló, hogy a terasz és a járda térkő burkolata is csak akkor lesz trendi, ha valamennyire passzol ezekhez a színekhez. Aki azt hiszi, hogy nem így lesz, az biztos férfi, de a térkő színének kiválasztásakor tapasztalni fogja, hogy térkőből is egyedül a hölgyek legdivatosabb ruhájához illő lehet a nyerő. A választás megkönnyítéséhez adunk ötleteket a folytatásban:


A 2017-es tavaszi divatszínekhez milyen térkövek illenek?

– A szokásostól eltérően az új divat árnyalatok a természetben megtalálható színekre emlékeztetnek, ezzel az a cél, hogy erősebb érzelmeket keltsenek bennünk. Erre példa a kankalin-sárga (2 – Primrose yellow), amely a meleg, napsütéses napokat idézi. Az ilyen színű ruhában pompázó hölggyel romantikus pillanatokat egy hangulatos kerti kiülő helyen akkor fogunk eltölteni, ha a térkő sárgás homokszínű, vagy piros-sárga-barna színátmenetes, de mindenképp visszafogottabb, mint maga a ruha.

– A 2017 tavaszi palettán található a szikrázó világoskék Island Paradise (5), amely a kristálytiszta vízre emlékeztet, míg a Niagara (1) egyértelműen egy farmerkék, és az irodán kívül töltött szabadidős programokat idézi, végül a harmadik kék árnyalat a Lapis Blue vagyis lápisz-kék (3), amely egy intenzív kék színű ásvány. A kék árnyalatok közül az Island Paradise és a Niagara színű ruhákhoz megfelel egy halványsárga, vagy egy sárgás homokszínű térkő, de azok a bevállalós hölgyek, akik hajlandók a lápisz-kék intenzív színével tündökölni, megérdemlik a grafitszürke árnyalatú térkövet a talpuk alá, ugyanis ez a kontraszt fogja tökéletesen kiemelni a hölgy és a ruha intenzív ragyogását.

– A tavaszi kollekciók legélénkebb színe a vöröses-narancs Flame (4), amelyből vidámság és melegség sugárzik, és azonnal a tavaszi megújulás és életerő hangulatába hoz mindenkit. Egy ilyen intenzív színű ruha szintén a grafitszürke térkövön érvényesül a legjobban, de teljes harmóniában lesz egy antikolt vöröses téglahatású térkővel, vagy antik bordó színű burkolattal, de a sötétebb barna és a visszafogott terrakotta színű térkövekkel is jól mutat.

– A halvány rózsaszín (6 – Pale Dogwood) békés és nyugodt hangulatával az ártatlanságot és a tisztaságot szimbolizálja. Ehhez bármilyen barna árnyalatú térkő megfelel, de a legviccesebb a háromféle barnát tartalmazó barna mix színű térkő kombináció lenne egy halvány rózsaszín ruhához.

– A spenótzöld (9 – Kale) és a lomb-zöld (7 – Greenery) közül igazán a második nevezhető intenzívnek, de mindkettő a tavaszi lombfakadást és az oxigéndús őserdőt juttatja eszünkbe. A térkő bizniszben ismert egyetlen zöld árnyalat a krómoxid-zöld, amely e két árnyalat között van kb. félúton. Persze ahhoz már nagyon természetbarátnak és fanatikus vegának kell lenni, hogy valaki világos és sötét zöld ruhákban járjon a közép zöld térkövön a saját kertjében. A földszínű, közép barna térkövek hangulatban tökéletesen illenek ezekhez a zöldes árnyalatú ruhákhoz, sőt még láthatóbbá is teszik a ruhát és a viselőjét.

– A feltűnés, a csábítás és figyelem felkeltés lehet a célja az extravagáns pink színnek (8 – Pink Yarrow), amelyhez hasonlót talán egy tulipán mezőn láthat az ember, vagy ott sem. Még a divatszakértők is azt mondják, hogy óvatosan bánjunk ezzel a színnel, mert azonnal átveszi a hatalmat a környezet fölött. Természetesen ezt a színt is csak a sötétbarna vagy a legsötétebb szürke árnyalatú térkő egészíti ki megfelelően, itt egyértelműen nem a térkő, hanem a hölgy és a ruha lesz a főszereplő.

– Talán nem véletlenül utolsó a sorban a mogyorószín (10 – Hazelnut), ugyanis ez nem igazán tavaszi, inkább őszi kollekciók része szokott lenni. Viszont ezen az elég extrém színekkel teli palettán kiváló kiegészítője lehet bármely másik színnek. Hát ez az egy szín, ami végre szabad kezet ad a férfi embereknek és a tervezőknek, mert bármelyik színárnyalatú térkővel jól fog passzolni, még a harsányabb őszilomb színű térkövekkel is. Viszont az ilyen színű ruhához soha ne vegyünk ugyanilyen mogyorószín térkövet, mert így az asszony teljesen be tud olvadni a környezetébe, aztán bármikor meglepetésszerűen előbukkanhat.

Ezek után, most már divat szakértőként tekintse át újra a friss térkő árakat, itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?