Téli növénydekor térköves teraszokra

– Hogyan készítsünk piros bogyós díszeket a térköves teraszra? –

.

A térköves terasz dekorálásához ilyenkor késő ősszel bőven találunk alapanyagot a természetben. Egy jó kirándulás, és már meg is vannak az alapanyagok a munkához. Az élénk piros bogyósok melengető látványát kiegészíthetjük néhány kevésbé feltűnő, átlagosabb terméssel. A kész koszorúkat és díszeket végül helyezzük ki a falra, vagy a térkő burkolatra úgy, hogy valamennyire harmóniában legyenek a növények a térkővel, illetve a fallal. A továbbiakban a konkrét megoldásokkal fogunk foglalkozni:

.


Piros bogyós dekoráció a térköves teraszon

– Még nincs vége a sütőtök és dísztök szezonnak, ki is használjuk ezt a lehetőséget. Egy nagyobb, mélyebb dísztököt ügyesen kifaragva vázaként is használhatunk. Maga a dísztök héja semleges világos zöld színű, így nyugodtan telepakolhatjuk élénk vöröses színű bogyókkal és virágokkal. A dekorációhoz használhatunk például rozsda barna krizantémokat, galagonyaágat, és tűztövist ággal, vagy ág nélkül. Ebben az esetben a térkő színe eléggé mellékes, mivel a semleges dísztök bármilyen színű térkövön jól fog majd kinézni. Az utolsó lépés természetesen az, hogy a tök-vázát a tartalmával együtt szépen rátesszük a térkőre.

– A piros bogyókból fonott koszorú klasszikus ajtódísz, de kerülhet a térköves terasz asztalára, vagy a falra is. Akkor van mázlink, ha a térkő vörös téglához hasonló, viszont a fal színe más, pl. fehér. Így megoldható lenne pl., hogy a fal színe a kerti bútor színével egyezzen, viszont a vörös díszünk törje meg a fal színét, és egyúttal legyen összhangban a térkővel. A koncepció lényege, hogy ugyanazok a színek újra és újra megjelennek a falban, a kerti bútorokon, a térkőben, illetve a díszeken.

– A következő kompozíció úgy néz ki, hogy galagonyát és éretlen csipkebogyót fogunk csokorba, majd kötünk át szalaggal, és fehér díszpapírba helyezzük, majd a papírt piros szalaggal díszítve helyezzük bele egy színes kaspóba. Így ahogy van ajándéknak is nagyon szép, de jól díszít pl. a hasonló színű térkőből készült lépcsőfokok szélén is, vagy a teraszra nyíló ajtó mellett a térkő burkolaton is.

– Kreatív boltban beszerezhető a színesre festett fadoboz, apró agyagcserepekkel megtöltve. A cserepeket megtölthetjük bodza gyümölccsel, zöldségekkel, kis lampionvirágokkal, vagy akár kis kaktuszokkal is. Bár ez a dobozka szinte biztosan a kerti asztalra kerül, mégis jó, ha összhangban van a térkővel is, vagy legalább a benne lévő növénykék színe közelít a térkőhöz.

A vörös téglahatású térkő egyértelműen a legjobb választás a piros bogyós díszekhez, de érdemes az aktulis térkő árakat mind megtekinteni itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?