Térköves kert karácsonyi kiegészítőkkel

– Milyen kiegészítők hoznak karácsonyi hangulatot a térköves kertbe? –

.

A karácsonyi ajtó díszek, fali díszek és adventi koszorúk beszerzésének most van itt az ideje, a hétvégén már gyújtjuk is az első adventi gyertyát. Sok helyen a gyerekek kedvéért már a kültéri karácsonyi izzók is felkerültek az erkély korlátjára, vagy az örökzöld cserjékre és fákra. Ahogyan bent a lakásban, ugyanúgy kint a térköves kertben is teljessé tehetjük a karácsonyi érzést különböző piros, fehér és arany színű kiegészítőkkel. A legtöbbet ezek közül a csukott teraszon tudjuk elhelyezni, de a térköves kert többi részére is adunk ötleteket a folytatásban:


Piros, fehér és arany színű karácsonyi kiegészítők a térköves kertben

– A karácsonyi hangulatot legtöbben a szikrázó fehér és arany színekhez kötik, illetve a szeretet színéhez, az élénk vöröshöz. Nem véletlen, hogy a karácsonyi dekorációk többsége is ilyen színekben készül. Azon túl, hogy az ajtó és fali díszeket elhelyeztük a neki megfelelő helyre, valamint az izzósorokat kitettük a fákra és cserjékre, még sok egyéb színes kelléket használhatunk annak érdekében, hogy nappal is karácsonyi hangulatot sugározzon a térköves kertünk.

– Tekintve, hogy a csukott terasz félig beltér, félig kültér, ezért itt rengetegféle kiegészítő közül válogathatunk. Pl. a beltéri bútorok közül kihozhatjuk a fehéreket, nemcsak az asztalokat és székeket, hanem kisebb állószekrényeket is. Az asztalra kerülhet fehér színű terítő arany karácsonyi mintákkal, és a székekre flitteres arany díszpárnák (jelenleg kapható a Jysk áruházakban). A terasz térkő burkolatára állítsunk fehér cserepeket, és a beléjük ültetett kisebb-nagyobb örökzöldeket díszítsük arany boákkal, esetleg élénk vörös gömbökkel. Ha még ki tudunk ülni a csukott teraszra pl. forralt borozni, akkor keressünk alkalomhoz illő fehér pohár alátéteket, arany vagy ezüst tálcákat, és lehetőleg aranyozott vagy ezüstözött szélű poharakat. Ha van vakolatlan, szürke falfelületünk, akkor szerezzünk be a lemosható tapétából fehér alapon arany pöttyöst, vagy hasonlót ebből a színvilágból. Az aranyszínű lampionok, függő díszek, és az arany festék spray-vel megszórt koszorúk mind hozzájárulnak a térköves terasz átalakításához karácsonyi szentéllyé.

– A térköves kert többi részébe nem biztos, hogy erőltetés nélkül belefér egy kis fehér és arany dekoráció. Ha a térkővel, a lábazattal és a többi látható felület színeivel összeegyeztethető, akkor használjuk itt is az arany festék spray-t, pl. úgy, hogy lefújjuk vele a kerti lámpákat, a kaspókat és virágcserepeket, vagy átmenetileg még akár a kerti csapot is. A ház körül és a térkő szegélyei mentén gyakran talajtakaróként használt köveket a karácsonyi hangulat kedvéért lecserélhetjük hófehér nagy szemű murvára, sőt akár fehér kulé kavicsokra is, ha be tudjuk szerezni. A térkőből épített lépcsőkre felragaszthatunk aranyszínű csúszásgátló csíkokat, ez egyszerre teszi láthatóvá a lépcsőfokok széleit, és hozzájárul a karácsonyi hangulathoz is.

– A térköves kerti utak közötti zöld sávok növényeit ilyenkor tele lehet aggatni a fehér hópehely díszektől kezdve a vörös ajándékdobozokon keresztül az arany boákig mindennel, aminek köze lehet a karácsonyhoz. Ahol a térköves utakon kívül nincs más, csak a gyep, ott a saját lábán álló télapós és rénszarvasos-hintós izzósorok nappal is karácsonyi hangulatot biztosítanak, és nem hagynak senkit megfeledkezni a szeretet ünnepéről, és a még meg nem vásárolt ajándék hegyekről.

Akinek még nincs ajándék ötlete, az idén ne zoknit vegyen, sem alsógatyát, hanem nézze meg a friss térkő árakat itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?