DIY Karácsonyi dekoráció térkövezett teraszra

– Milyen karácsonyi dekor elemeket készíthetünk térkővel burkolt teraszra? –

.

A térkővel burkolt teraszon télen nem sokat tartózkodunk, még akkor sem, ha teljesen csukott, vagy akár hőszigetelt. Sajnos a vonzereje nem vetekedhet egy kényelmes nappali szobáéval, mivel nem elég világos, és nem olyan barátságos, mint a nappali. Azért ne adjuk fel, az egyszerű és olcsón megvalósítható ötletek a folytatásban következnek:

.


Karácsonyi világítás, és koszorú a térkövezett teraszon

– Hogy ne legyen sötét a térkövezett terasz, először is készítünk egy karácsonyi szimbólum formájú világító fatáblát. A forma lehet karácsonyfa, vagy üstökös, de az egyszerűség kedvéért először csak egy csillagot gyártunk le. Fogjunk három szélesebb deszkát, és ezeket fogassuk össze két darab léccel egy kalapács és néhány szög segítésével, így máris kész a táblánk, amelyre már rajzolhatjuk is az ötágú karácsonyi csillagot. A befoglaló kör felrajzolása után mérjünk ki 5-ször 72 fokot, így fogjuk kijelölni a csillag csúcsait. Ezután már nagyon könnyű a dolgunk, az öt csúcsot egyenesekkel kössük össze, mindig a szemközti pontot keresve, míg a vonalakból kialakul a csillag. Most fogjunk egy mérőszalagot, és mérjük le a Led-soron milyen távol vannak egymástól a Led-ek. Pontosan ilyen távolságonként fúrjunk bele lyukakat a felrajzolt vonalakba egy fúrógép és egy kb 20-as fúró segítségével. Nincs más hátra, mint a Led-eket behelyezni a lyukakba, és ha kész, akkor az egész világító táblát elhelyezni a teraszon valahogy úgy, hogy a térkőre lehetőleg szépen essen a fény.

– A következő feladat az, hogy ha már elég fényes, akkor ne legyen barátságtalan sem a térköves terasz, ehhez pedig koszorú díszt fogunk készíteni. Kezdjük azzal, hogy dekordrótból meghajlítunk egy nagyobb és egy kisebb koszorú formát, és a kicsit ráhelyezzük a nagyobb tetejére. Pillanatragasztóval, vagy ragasztópisztoly használatával felrögzítünk fenyőág darabokat a két koszorú belső oldalára, valamint a találkozási felületük mentén körbe. Ugyanígy felragasztjuk az előre megvásárolt vegyes méretű dekor csillagocskákat is a koszorúk tetejére és oldalára. Itt kimondottan hasznos, ha a különböző méretű csillagok teljesen rendszertelen össze-visszaságban kerülnek rá a két koszorúra. Az apróbb csillámos díszeket ragasztjuk fel utoljára, és ezzel kész is a karácsonyi koszorú, amely a teraszra nyíló ajtót fogja díszíteni.

– A térkövezett terasz már a burkolat miatt sem lesz soha ugyanolyan hangulatú, mint a nappali, de ezekkel az alacsony költségvetésű szépségekkel sokat emelhetünk a terasz vonzerején. És akkor még nem beszéltünk a munka öröméről, meg arról a híres mondásról, hogy nem baj ha csúnya, de szeretem, mert az enyém.

A karácsonyi dekorációkkal díszíthető térkő termékek friss árai itt találhatók: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?