Vízspóroló öntözés a térkövezett kertben

– Hogyan spóroljunk pénzt a térkövezett kert öntözésekor? –

Nyár van, kánikula és ilyenkor a kerti növények kiemelkedően igénylik az öntözést. A megemelkedett vízfogyasztás bizony meglátszik a vízszámlán, így érdemes okos ötletekkel megkímélni a pénztárcánkat, amivel ráadásul még a környezet megóvásáért is tehetünk. Hogy milyen tippjeink vannak ezt illetően, azt a cikk folytatásában eláruljuk:


A térkövezett kert vízspóroló öntözése

– Először is, érdemes a nappali forró órák helyett éjjel vagy kora reggel locsolni. Ez egyrészt kíméli a növényeket, másrészt pedig ezekben a hűvösebb napszakokban kisebb mennyiség párolog el, így az öntözésre szánt vízmennyiség jobban hasznosul.

– A következő tippünk az esővíz összegyűjtése. A kertészeti áruházakban kapható esővíz gyűjtőtartályt egyszerűen csak az ereszcsatorna alá kell helyezni és így a csatornában összegyűlő esővíz ebbe a tároló edénybe kerül bele. De akár egy nagyobb hordót is használhatunk e célra. Ennek segítségével a vízszámla is kisebb lesz, és a növényeink is meghálálják a gyűjtött, lágy esővízzel való gondoskodást.

– Egy másik lehetőség, ha csepegtető vagy szivárogtató öntözőberendezést építünk ki. Ez az úgyszintén takarékos módszer közvetlenül a növények tövéhez és gyökérzetéhez juttatja a vizet.

– Szintén spórolhatunk azzal, ha kifejezetten szárazságtűrő növényeket ültetünk. Természetesen az ilyen típusú növényfajok is igénylik a vizet, viszont jóval kisebb mennyiségben, mint más fajták. A sziklakert építés például kimondottan jó ötlet, mert nagyon jól mutat egy szépen térkövezett kertben, ugyanakkor csak ritkán kell öntözni.

Amikor a kertből már csak a térkő hiányzik, akkor jöhet a friss térkő árak áttekintése, itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?