Gyerek csalogató kert térkővel

– Hogyan tegyük vonzóvá a térköves kertet a gyerekek számára is? –

Egy szülő számára manapság igazi kihívás tud lenni, hogy kicsalogassa a gyerekeit a szabadba, tekintve hogy a számítógépes játékok és a tévé miatt hajlamosak a csemeték begubózni. Egy munka után megfáradt felnőttnek talán elég egy szépen ápolt gyep és egy hintaágy, hogy kifújja a fáradt gőzt, de a kisebb gyerekeknek ez kevés. Ők tele vannak élettel, izgalmas elfoglaltságokra vágynak, egy kalandos világra, ahol van mit felfedezni. Ha szeretnénk megadni nekik ezt az élményt a természetben, azt kreatív ötletekkel meg tudjunk valósítani. A részleteket a cikk folytatásában fedjük fel:


Mitől lesz gyerekbarát a térköves kert?

– Az első és legfontosabb dolog a gyerekek esetében a biztonság. Alakítsuk ki úgy a kertet, hogy mentes legyen minden esetleges veszélytől, mint például mérgező növényektől, vagy olyan tárgyaktól, elemektől, amik által megsérülhetnének. Ez tehát az alap. Ezután jön a következő feladat, vagyis hogy tegyük vonzóvá a területet, és ehhez fel kell vennünk a gyerekek nézőpontját. Ingerdús, fantáziát felkeltő tereprendezés, kialakítás szükséges, amik lehetnek rejtélyes zegzugok és felfedezésre váró területek, de mindenképp valami olyan, ami le tudja foglalni őket, amivel van mit tenniük.

– A gyerekszoba kissé megunt vagy megkopott játékai kikerülhetnek a kertbe. Használjuk a képzelőerőnket és máris meglesz a dinoszauruszos dzsungelkaland a bokrok tövében. A műanyag kacsák, krokodilok kaphatnak egy remek kis műtavat, amihez használhatunk akár egy jó nagyméretű tálat, ami illik a kert hangulatához. Egy homokozóba vagy kavicsos területre elhelyezhetjük a játék autókat és teherautókat, így máris élvezetesebb velük játszani, mint a lakásban egyszerűen csak a földön tologatni őket.

– A gyerekek imádják a varázslatos átjárókat, titkos ajtókat, amik tündérek és más mesés lények életterének illúzióját adják. A kert egy kicsit eldugottabb részére, vagy mondjuk egy vastagabb fa törzsére ódon hangulatú ajtót erősíthetünk és hogy még hatásosabb legyen a dolog, fessünk rá manókat, erdei lényeket díszítésképpen.

– Egy már komolyabb kreáció a tündérkert. Ennek megépítésekor kerítéssel veszünk körbe növényeket és egy apró házikót helyezünk el a közepében, tündérlak gyanánt. Ez a babaház egy igazi csoda a gyerekek számára, mert bele lehet tenni játékokat, dobozkákat, gyöngyöket és mindenféle számukra izgalmas kincseket. A tündérkertet benépesíthetjük illatos, színes virágokkal és akár bábukkal is, amik a kedvenc meséikből valók.

– Kialakíthatunk nekik saját kis veteményest, ahol maguk gondozzák a virágocskáikat. Szeretni fogják azt is, ha gyerek méretű asztalkát és székeket rakunk egy fa hűs árnyékába.

– Bármit is találjunk ki, a lényeg, hogy nekik örömöt okozzon, illetve izgalmas elfoglaltságot teremtsen és akkor egész biztosan nem lesz majd nehéz dolgunk azzal, hogy rávegyük őket egy kis kerti játékra a jó levegőn.

A gyerek barát kertbe is szükség van gumi térkőre, sőt szilárd térkő felületre is, ennek beszerzése előtt a legfrissebb térkő árakat most tekintse meg itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?