Esőkert létrehozása a térköves kertben

– Hogyan juttassuk vízhez a térköves kertet? –

.

Egy kerttulajdonos számára az eső egyet jelent az ingyen öntözéssel. Öröm, amikor a természet időt és pénzt spórol nekünk, és elvégzi helyettünk a locsolás feladatát. Praktikus megoldás ilyen alkalmakkor egy nagy edénybe vagy hordóba gyűjteni a vizet, hogy aztán majd a következő locsolásnál ebből juttassuk éltető vízhez kedvenc növényeinket. Ezen kívül van még egy másik nagyon hasznos módszer, egy bizonyos kertépítési eljárás, amely a természetet utánozva juttatja nedvességhez a kertet. Ez az úgynevezett esőkert. Hogy mi is ez pontosan, arról a cikk folytatásában írunk:


Hogyan építsünk esőkertet a térköves kertünkben?

– Az esőkert nem más, mint egy speciálisan kialakított kisebb terület a kerten belül. Az egész arra alapul, hogy megfigyeljük az esővíz folyásirányát, majd ennek alapján a már meglévő vagy mesterségesen létrehozott mélyedésekbe tereljük a vizet, ahol virágoskertet alakíthatunk ki.

– A dolog hasznossága abban áll, hogy így a víz nem csak átfolyik a területen, hanem lesz ideje beszivárogni a földbe. Az esőkert továbbá elnyeli a szennyezett csapadékot és tiszítva juttatja vissza azt a talajba.

– Ezzel a módszerrel az ereszcsatornából vagy a járdáról is egy irányba terelhetjük a vizet. A vízzel elárasztott területekre pedig olyan növényeket és virágokat telepítsünk, amik kedvelik ezeket a körülményeket és amik ezen kívül más törődést nem igényelnek.

– Az esőkert alakja többféle lehet, mint például medencéhez hasonlatos, vagy hosszúkásabb árokforma. Amennyiben az udvarunk, kertünk dőlésszöge túl enyhe, akkor vagy az ereszcsatorna meghosszabbításával, vagy árok ásásával tudjuk a vizet a kijelölt helyre irányítani.

– Egy jól kialakított esőkerttel egy csodálatos, életteli kertrészt hozhatunk létre, ami vonzani fogja a madarakat, pillangókat, rovarokat, de számíthatunk a békák és gyíkok megjelenésére is.

– Nagy előnye, hogy alacsony a kialakítási költsége. Miután megterveztük, némi ásással és egy kis terület rendezéssel illetve ültetéssel már el is készült az esőkert, ami tovább emeli a térköves kertünk vonzó megjelenését és hasznosságát.

Az esőkertbe szánt térkő megrendelése előtt nézze meg most a legfrissebb térkő árakat itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?