Térköves kert ünnepi díszben

– Hogyan díszítsük fel karácsonyra a térköves kertet? –

.

Közeledik az év legmeghittebb ünnepe. Ilyenkor díszbe öltöztetjük a szívünket is – szokták mondani a szeretet ünnepére. Az érzéseink pedig a környezetünk pompázatossá alakításában is megnyilvánulnak. Advent idején megjelennek a gyönyörű kültéri fények és egyéb kreatív kerti dekorációk. Nagyon sok lehetőség van feldobni a kertünk megjelenését és megörvendeztetni a látvánnyal nem csak magunkat, hanem azokat is, akik vendégségbe érkeznek hozzánk, vagy egyszerűen csak az utcáról csodálják az alkotásainkat. Nézzük meg, mivel tudjuk még szebbé tenni a ház körüli részt decemberben. A cikk folytatásában olvasható:


Milyen dekorációk mutatnak jól a térkövekhez?

– Az adventi időszak egyik elmaradhatatlan dísze a koszorú az ajtón. Egy szép nagy és látványos koszorú már a belépés előtt teljesen magával ragadja az érkezőket. Nagyon jól mutat, ha a zöld növényre hatalmas vörös szalagot kötünk. Egyszerű, mégis lenyűgöző látvány. Vagy díszíthetjük a koszorút színes karácsonyi gömbökkel, tobozzal és rénszarvas figurákkal, kiegészítve egy visszafogott arany színű szalaggal.

– Kerülhet az ajtóra más is. Például egy hatalmas színes cukorpálcika, ami annyira vidám és derűs hangulatot kölcsönöz, mintha egy mesebeli világba keveredtünk volna. És ez a légkör így karácsony tájékán nagyon is odaillő. A térkő és általában a kert stílusa és színvilága is befolyásolja az ajtódísz stílusát. Például a sok színű, játékos hangulat mellé a fenti ajtódíszek közül jobban illik a nagy piros masni színes gömbökkel. A minimál dizájn térkő egyszerű, színtelen világába sokkal jobban illik egy egyszerű piros-fehér mintájú cukorpálcika, kisebb aranyszínű szalaggal. Az egységesen világos környezet és világos színű térkő mellett jól mutat egy fehérre fújt koszorú, vékony piros szalaggal.

– Az üvegajtóra és ablakokra ragasszunk fehér hópihe formákat, vagy lógassunk fel ilyen díszeket.

– A bejárat fölé tegyünk fenyő ágakat és díszítsük apró égőkkel. A térköves járdát pedig két oldalról rakjuk végig mécsesekkel. Este, sötétedés után lenyűgözően fog mutatni a finom fényekben úszó bejárat.

– A fények varázsát még inkább emeli, ha befőttes üvegekbe égőket rakunk és öt-hat ilyen üveget felakasztunk az ajtó mellé. Micsoda ragyogás! És a bejárat előtti térkő is jobban érvényesül a természetes fényben.

– A virágládákba virágok helyett tegyünk fenyő ágakat, tobozokat és hatalmas színes karácsonyfa gömböket. A sokszínű díszek látványa egyszerűen szívmelengető és a gyerekkori gondtalan időket idézi. A fenyőágra szórt műhó lehetőleg ne kerüljön a térkőre, tavasszal már nem annyira fogunk örülni ennek a látványnak!

– Felhasználhatjuk a kertben található növényeket, ágakat, hogy azokból egy kis ügyességgel vidám dekorációt hozzunk létre. Farönkökre festhetünk szemeket, orrot szájat, mikuláscsomagot köthetünk a tetejére „sapkának” és máris kész a farönk télapó. A gyerekek krétával rajzolhatnak karácsonyfát a térkőre, élvezni fogják, bár a műalkotás nem lesz tartós.

– Szedjünk össze a faágakat, fújjuk le műhóval, majd kössük össze egy csokorba és aggassunk rá színes gömböket. Remekül fog kinézni!

– A díszcserjéket díszítsük piros masnikkal, csillag formájú díszekkel, vagy ezüst szalagokkal. A térkőszegély mentén telepítsünk LED izzósort, hogy kiemeljük a térkő és a szegély színeit, és alulról szépen megvilágítsuk a feldíszített cserjéket.

– Szintén különleges hatást érhetünk el azzal, ha különféle téli tárgyakat helyezünk el a terasz térkövén: szánkót, feldíszített kis fenyőfát vagy nagyobb méretű hóember, télapó illetve angyal figurákat.

– Ha a karácsonyfa alatt a jövő évi tervezéshez már a legfrissebb térkő árat szeretné megtudni, most nézze meg itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?