Tavaszi dekoráció térköves kertekbe

– Hogyan díszítsük a térköves kertet tavasszal? –

A közelgő tavasz újra meghozza a kedvünket ahhoz, hogy kimenjünk a természetbe. És nem is kell annyira messzire menni, ha kellemesen akarjuk magunkat érezni a szabadban, elég ha kitelepszünk a szépen dekorált térköves kertbe. Vagy lehet, hogy még nem nagyon van más ebben a kertben gyepen és növényeken kívül? Semmi gond, máris adunk pár ötletet, hogy mivel tudjuk szebbé, érdekesebbé alakítani a terünket a ház körül. A kérdés tehát, hogy hogyan, mivel tudjuk feldobni a térköves kertet. A válasz a cikk folytatásában olvasható:


Mit kreáljunk tavaszra a térköves kertünkbe?

– Igazán különleges, mondhatni romantikus hangulatot teremthetünk a kert egyik sarkában létrehozott sarok-lugassal. A rácsozott faépítményen felfuttatott zöld növények oázisként fognak hatni egy olyan udvarban, ami nincs teleültetve növényekkel. A tökéletes összhatás érdekében helyezzünk el itt egy fapadot is.

– Nagyon otthonossá és kényelmessé teszi a kerti tartózkodást egy párnázott kerti kanapé. Mellé egy kis asztalka, napernyő és minden adva van egy jó kis ebéd utáni relaxáláshoz.

– Aki szereti a mediterrán hangulatot, annak érdemes fehérre festeni a falakat, boltíveket alakítani ki a bejáratoknál és persze itt vannak még az elmaradhatatlan virágokkal teli cserepek, amikből helyezzünk el jó sokat, mindenfelé a térkő felületen.

– Imádnivaló és nagyon természetes látvány, amikor talicskát használunk dekorációs elemnek. Fogjunk egy régi talicskát, lyukasszuk ki az alját néhány helyen, töltsük meg termőfölddel és ültessünk bele gyönyörű, élénk színű virágokat. Ha változatosságra vágyunk az elrendezést illetően, akkor egyszerűen csak toljuk át a kert egy másik részére.

– Mutatós díszítőelem a koszorú. Legyünk kreatívak és használjuk fel a természetben gyűjtött anyagokat is, hogy vidám díszt készíthessünk a kerti asztalra, vagy az ajtóra. Mi az, amit használjunk hozzá? Tobozokat, száraz virágokat, színes kavicsokat, kagylókat, szalagokat, gombokat stb.

– Nagyobb köveket befesthetünk különféle színűre, vagy csíkosra, pöttyösre, sőt, vicces és vidám látvány lesz, ha arcot is rajzolunk neki. Csinálhatunk belőlük állatfigurákat és behelyezhetjük őket a növényzet alá, mellé.

– A viacolor köveket is színezhetjük, festhetjük, de nem biztos, hogy utána is illeszkedni fog a környezetbe az átfestett térkő. A legszerencsésebb eset az, ha épp most szerezzük be az új viacolor burkolatot, és még tudunk olyan térkövet választani, ami a legjobban erősíti a kerti dekor elemek által kialakított hangulatot. Ha a régi térkövet szeretnénk tavaszra megújítani, megszépíteni, akkor a nagynyomású mosó a legjobb barátunk, ezzel a térkő felületének pórusaiból el tudjuk távolítani a szennyeződéseket, és így a térkövek visszanyerik az eredeti színeiket. Kaphatók térkő impregnáló vegyszerek, melyek nemcsak fagyállóbbá és tartósabbá teszik a viacolor köveket, hanem a kövek színét is élénkítik.

– Ha most gondolkodik térkő felújításon vagy új beszerzésen, akkor az aktuális térkő árat most nézze meg itt: Térkő árak.

Vélemény, hozzászólás?