You are currently viewing Mennyibe fog várhatóan kerülni a térkövezés 2024-ben?

A térkövezés, bár gyakran az esztétikai szempontok miatt kerül terítékre, azonban ne csak a látványt nézzük: a térkövezés nem csupán szépít, hanem növeli otthonunk kényelmét és az ingatlan értékét is. A minőségi térkőburkolatok nemcsak vizuálisan vonzóak, hanem a mindennapi életet is kényelmesebbé teszik, és hozzájárulnak az ingatlan piaci értékének emelkedéséhez. Így 2024-ben a térkövezés együttesen szolgálja az esztétikát, a komfortot és az értékteremtést.

Térkövezés költségei 2024-ben

A térkövezési projektek árát a térkő beszerzése és a kivitelezési költségek együttesen határozzák meg. Fontos, hogy ne csak a térkő árát nézzük, hanem azokat az egyéb tényezőket is, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatják a teljes költséget.

Térkő Lerakás Munkadíja 2024-ben

  • Helyszíni felmérés, tervezés és szervezés: Általában az ajánlat elfogadása esetén nulla forint szokott lenni.
  • Tükörszedés (gépi földmunka), törmelék konténerezése: 15.000 Ft + ÁFA / m3
  • Konténer elszállítása: 9.000 – 10.000 Ft + ÁFA / m3
  • Tükör készítés murvából: 5.000 – 6.000 Ft + ÁFA / m2
  • Murva helyszínre szállítva: 16.000 Ft + ÁFA / m3
  • Térkő-szegély lerakása: 4.000 Ft + ÁFA / folyóméter
  • Egyéb anyagok szegély kialakításhoz (készbeton, szegélykő): 3.000 Ft + ÁFA / folyóméter
  • Térkő lerakása, vágása, vibrálása, besöprése: 6.000 Ft + ÁFA / m2
  • Térkő ágyazó anyag, besöprő anyag: 1.500 Ft + ÁFA / m2
  • Vízelvezető folyóka elem beépítése anyaggal együtt: 5.000 Ft + ÁFA / folyóméter

Tendenciák és előrejelzések

A gazdasági bizonytalanságok és a folyamatos változások miatt nehéz pontosan megjósolni, hogy a térkövezés költségei merre haladnak 2024-ben. Azonban láthatjuk, hogy az üzemanyagárak és a rezsi költségek továbbra is magas szinten maradnak, ami befolyásolja a kivitelezés önköltség számítását.

A beépítési költségek továbbra is magasak maradnak, és a terhelhetőség növelésével arányosan emelkednek. A térkő árak is valószínűleg emelkedni fognak, figyelembe véve az előállítási költségek és az alapanyagok áremelkedését.

A tervezés során érdemes részletesen átgondolni a projektet, és a térburkoló mestertől komplett ajánlatot kérni. Az árak változásaival való számolás és a költségvetési tervezés alapján a projekt sikeres és kellemetlenségek nélküli lehet. A 2024-es évben a térkövezés tehát továbbra is egy befektetés, amelyhez alapos felkészülés és tervezés szükséges.

Nézze meg, hogy hogyan alakulnak a térkövek árai 2024-ben.