BANNER

2023-ban mennyi lesz a térkövezés ára négyzetméterenként?

A térkő kiválasztása és megvásárlása után kezdődik a kivitelezés, ami sokszor nehezebb és költségesebb, mint elsőre gondolná. Cikkünkből megtudhatja, milyen egyéb költségekkel érdemes számolnia, ha térkövek vásárlása és lerakása mellett dönt:

Mennyibe fog kerülni jövőre a komplett térkövezés ára?

A mai, meglehetősen bizonytalan gazdasági környezetben érthető módon mindenki szeretné tudni, hogy a térkő és a kivitelezés ára vajon emelkedhet-e még, vagy már elérte a csúcsot. Ami biztos, hogy az üzemanyag árak, és a rezsi költségek magas szinten maradtak, és ez befolyásolni fogja a kivitelezők önköltség számítását 2023-ban is.

térkövezés munkadíj

Várható térkövezés árak 2023-ban

A térkő árán kívül a beépítés költségével is kalkuláljon!

Sok évi tapasztalataink alapján a beépítés költsége általában duplája a térkő árának. Ennél kevesebb akkor lehet, amikor már kész alapra, pl. régi betonútra vagy betonjárdára kerül az új burkolat. Ebből is látszik, hogy a legtöbb munka és a legtöbb költség a megfelelő alap kialakításával van.

Mitől függ a térkövek beépítésének ára?

Elég hosszú a lista, ha össze akarjuk szedni, miből állhat ez a vaskos beépítési költség. A leggyakoribb költségtételek, nagyságrendi egység-árakkal kiegészítve a következők:

A térkő lerakás munkadíja 2023-ban, tételesen

Kivitelező partnerünk segítségével részletesen végignéztük, hogy az egymást követő munkafázisok mennyibe fognak kerülni. Elöljáróban azt tudni kell, hogy a térkövezés költségét mindig befolyásolja az, hogy mekkora a terhelhetősége a burkolatnak. Minél nagyobb az elvárt terhelhetőség, annál több lesz a kivitelezés költsége.

– Helyszíni felmérés, tervezés és szervezés (ez a tétel az ajánlat elfogadása esetén nulla forint szokott lenni)

– Tükörszedés (gépi földmunka), törmelék konténerezése. Ár: 12.000 -15.000 Ft + ÁFA / m3

– Konténer elszállítása. Ár: 8.000 – 9.000 Ft + ÁFA / m3

– Tükör készítés murvából. Ár: 3.000 – 5.000 Ft + ÁFA / m2

– Murva helyszínre szállítva. Ár: 15.000 Ft + ÁFA / m3

– Térkő-szegély lerakása. Ár: 3000 Ft + ÁFA / folyóméter

– Egyéb anyagok szegély kialakításhoz (készbeton, szegélykő). Ár: 2.500 Ft + ÁFA / folyóméter

– Térkő lerakása, vágása, vibrálása, besöprése. Ár: 5000 Ft + ÁFA / m2

– Térkő ágyazó anyag, besöprő anyag. Ár: 1.000 Ft + ÁFA / m2

– Vízelvezető folyóka elem beépítése anyaggal együtt. Ár: 4.500 Ft + ÁFA / folyóméter

térkő lerakás árak 2023

Jól látszik, hogy a végösszeget sok tényező befolyásolja, ezért a munka megkezdése előtt mindenképp érdemes bekérni a térburkoló mester komplett ajánlatát.

Reméljük, cikkünk elolvasása után már ismerősek lesznek Önnek az egyes tételek az ajánlatban, és az árak sem fognak kellemetlen meglepetést okozni.

És a cikk végére egy igen lényeges kérdés maradt – mennyibe fog kerülni a térkő 2023-ban? A jól látható tendenciák alapján a térkő árak is emelkedni fognak éppúgy, mint a térkövezés ára. Mivel a térkő előállításához is szükség van áramra, teherautóval szállított alapanyagokra és importált kellékanyagokra, ezért drágulni fog a térkő is.

A kedvezményes, szezon előtti térkő árakat nézze meg itt: Térkő árak.

Kovács Vilmos térkő szakértő

Kapcsolódó termékek

AKCIÓS ÁR: bruttó 5690

  Ft/m2

AKCIÓS ÁR: bruttó 5690 Ft/m2

AKCIÓS ÁR: bruttó 5890 Ft/m2