You are currently viewing Térkő Átverés: Hogyan kerülhetjük el?

Napjainkban, ahol az online vásárlás kényelme egyre nagyobb teret nyer, sajnálatos módon egyre több csalás is felszínre kerül. Egyre több olyan esetről hallhatunk, ahol ártatlan vásárlók rendelik meg és fizetik ki álomkertjük térkövét, csak hogy az sosem érkezik meg. 

Az alábbiakban bemutatunk néhány valós esetet, amelyek megmutatják, milyen módon lehetünk a térkő átverés áldozatai, és hogyan kerülhetjük el ezt a kellemetlen helyzetet.

Neveket és cégeket nem említünk a cikkben a személyiségi jogokat tiszteletben tartva!

Az egyik károsult elmesélte: 

Mi tavaly júniusban rendeltünk tőlük térkövet. Igaz nem nagy mennyiségben, de mégiscsak 6 raklapot. Hát a mai napig nem érkezett meg. Az, hogy ez idő alatt mennyi telefon és mennyi hazugság elhangzott, azt el sem lehet mondani.” 

 Ő nem egyedül van a problémával. Egy másik érintett elmondta: 

Megrendeltük a térkövet, azt hittük szuper üzletet kötöttünk. Furcsa volt hogy sürgették az előleg kifizetését, nekünk mindenben sietni kellett, de amikor a teljesítésre került volna a sor csak az ígérgetéseket kaptuk. Elöször 2 hetet csúsztattak, majd 6 lett belőle, végül 8 hónap után sem kaptuk meg a térkövet. A megrendelést lemondtuk, a pénzt nem kaptuk vissza és elérhetetlenek lettek. Próbáltuk őket más számról is hívni, de amint meghallották a nevet lecsapták a telefont és blokkolták a számot. Se térkő, se pénz.

 

Egy harmadik eset még drámaibb: 

2022 júniusában rendelt és (sürgetésre)  kifizetett (970eFt) térkövet nem szállították le, folyamatos hitegetés után lemondtuk a megrendelést, a pénzt a mai napig nem utalták vissza.

Az áldozatok mind egyetértenek abban, hogy az ígéretek és a kapcsolattartás hiánya miatt a kellemes kertépítés helyett állandó aggodalommal és frusztrációval kellett szembesülniük.

A probléma ugyanaz mindenütt: a megrendelők kifizetik a térkövet, de azt soha nem kapják meg. A kapcsolattartás egy idő után lehetetlenné válik, és az ígérgetésekkel teli üzenetek csak még jobban elnyújtják a bizonytalan helyzetet. A károk igen jelentősek.

Hogyan kerülhetjük el?

A térkő átverések elkerülése érdekében néhány alapvető lépést érdemes betartani:

  • Google értékelések és vélemények: Az online vásárlás előtt mindig keresd meg a céget a Google-on és nézd meg az értékeléseket és véleményeket. Ha rengeteg negatív értékelés található, az egy figyelmeztető jel lehet a problémára.
  • Hivatalos weboldal és elérhetőségek: Ellenőrizd, hogy a cégnek van-e hivatalos weboldala. Az elérhetőségek (telefonszám, e-mail cím, fizikai cím) megléte és láthatósága fontos jele a cég hitelességének.
  • Kapcsolattartás: Próbálj kapcsolatba lépni a cég ügyfélszolgálatával még a vásárlás előtt. Azok a cégek, amelyek gyorsan és hatékonyan válaszolnak, valószínűleg megbízhatóbbak.
  • Adatvédelmi irányelvek és általános szerződési feltételek: Nézd át az oldal adatvédelmi irányelveit és általános szerződési feltételeit. Azok a megbízható cégek, amelyek törődnek az ügyfelek adatainak védelmével és átlátható feltételeket biztosítanak.
  • Social media jelenlét: Ellenőrizd, hogy van-e a cégnek hivatalos social média jelenléte.  (Facebook, Instagram, Tiktok…) Sok cég aktívan kommunikál a közösségi média platformokon, és ez segíthet megerősíteni a hitelességüket. Ha nincs semmiféle kommunikáció a social media felületeken, az gyanakvásra ad okot!
  • Részletes termékinformációk és Képek: A megbízható webáruházak részletes információkat és képeket szolgáltatnak a termékekről. Ha az oldalon csak alig látható, rossz minőségű képek és kevés információ található, óvakodj.
  • Árak, túlzott ígéretek: Ha egy webáruház túl jó ahhoz, hogy igaz legyen (például rendkívül alacsony árak), valószínűleg érdemes gyanakodni. Az irreálisan jó ajánlatok gyakran csalásra utalnak.
  • Részletes vásárlói visszajelzések a termékekről: Olvass el minél több részletes visszajelzést a konkrét termékekről. Ezek a vélemények sokat elárulhatnak a termék minőségéről és az eladó hitelességéről.

 

Az átverések elkerülése érdekében mindig legyünk óvatosak és körültekintőek a vásárlás során. Ne hagyjuk magunkat elbűvölni az alacsony árak és ígéretek láttán, hanem végezzünk alapos kutatást, és csak olyan cégektől vásároljunk, amelyekről biztosan tudjuk, hogy megbízhatóak és törvényesek. Az idő és pénz megóvása érdekében érdemes minden óvintézkedést megtenni, és ne habozzunk kérdezni és vizsgálódni, mielőtt vásárlásra kerülne sor. Az interneten fellelhető értékelések és tapasztalatok segítségével könnyebben átláthatjuk, milyen tapasztalatokat szereztek más vásárlók, és ezzel elkerülhetjük a csalók által okozott kellemetlenségeket.

A KOVI Térkőgyár a következetes megbízhatóságot és elégedett vásárlókat képviseli. Régóta működő vállalkozásként nyújtja a minőségi térkő termékeket, és hosszú évek óta építi a megbízható hírnevet. A cég Google értékelései pozitív tapasztalatokat tükröznek, és az elégedett vásárlók visszajelzései alátámasztják a KOVI Térkőgyár megbízhatóságát és magas színvonalát.

Legyen bármilyen nagy is a csábítás, mindig érdemes alapos kutatást végezni és csak olyan cégektől vásárolni, amelyek hitelesítették megbízhatóságukat, mint a KOVI Térkőgyár. Az átverésekkel teli csalódások helyett élvezhetjük a biztonságos és kényelmes online vásárlás előnyeit.