You are currently viewing Miért ne spóroljon a térkövön?

Miért ne spóroljon a térkövön?

Idézze fel azt a pillanatot, amikor eldöntötte, hogy lesz egy otthona, amely nemcsak biztonságos menedéket nyújt az időjárás elől, hanem tükrözi a jó ízlését és a stílusát is. Ez a pontos elképzelés az, ami energiával tölti el az embert végig a kivitelezés során, és ennek a megvalósítása okoz büszke elégedettséget, amikor ránézünk a kész otthonunkra. Biztos, hogy számít a rendelkezésre álló költségkeret is, azonban az is biztos, hogy a terv jó minőségű, tartós és esztétikus alapanyagokat tartalmaz.

A térkövezés költségeinek aránya egy családi ház építéséhez képest

Arányaiban a térkövezés kb 3-4 százaléka egy modern kertes családi ház építési költségeinek. Ehhez képest a kocsibeálló és a gyalogos utak megjelenése egy meghatározó eleme a ház arculatának. Ez egy olyan befektetés, amely a ház forgalmi értékét legalább ugyanannyival megnöveli, mint amennyibe kerül.

A térkő beszerzés költségének aránya a térkövezés összköltségéhez képest

Magának a térkőnek a beszerzési ára kb 20-25% a térkövezés összes költségéhez viszonyítva. Ha az Ön stílusát jól tükröző térkő négyzetméterenkénti ára 500 Ft-tal drágább, mint egy épphogy elfogadható olcsóbb verzió, akkor egy 100 négyzetméteres burkolat esetén 50.000 forintot, azaz kb 2,5%-ot faragott le a projekt költségeiből. Ezzel azonban valószínűleg a legszembetűnőbb arculati eleme szenved csorbát a megálmodott ideális otthonnak.

térkő leszállított ára 2022

Miről mondunk le a térkő olcsósításával?

Most nézzük meg, hogy az esztétikán kívül még miről mondunk le egy kb 2,5%-os spórolással, ugyanis a minőség és a tartósság sem kevésbé fontos szempontok. Például, ha az olcsóbb térkő nem rendelkezik olyan minőségbiztosítási rendszerrel, hogy minden egyes terméket megvizsgálnak és kézzel átválogatnak a csomagolás előtt, akkor nem lehetünk biztosak a termék várható élettartamában. A hibás darabok utólagos cseréje okozhat egy olyan javítási költséget, ami akár tízszerese annak, amit „nyertünk” az olcsósítással.

Kovács Vilmos térkő szakértő

IRATKOZZON FEL  hírlevelünkre, hogy további hasznos tippeket küldhessünk Önnek térkövekről és térkövezésről!

Hírlevél